Herfstige appelcrumble

Een heerlijke fruitige crumble met het perfecte seizoensproduct: appels en speculaas!

    Benodigdheden

  • 2 middelgrote appels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 de Ruiter's speculaaskoeken
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 1,5 eetlepel havermout
  • 1,5 eetlepel gesmolten (plantaardige) boter
  1. Verwarm je oven voor op 190 graden
  2. Schil en snijd je appel in kleine stukjes. Doe dit in een kom.
  3. Voeg de suiker en kaneel toe. Mix het geheel goed door tot het evenredig gemengd is.
  4. Maak in een ander kommetje de crumble. Meng de meel, havermout, suiker, kaneel, stukjes speculaaskoek en boter bij elkaar. Dit zou er kruimelig uit moeten komen te zien. Voeg wat meer meel toe als het te nat is, wat meer boter als het te droog is.
  5. Gebruik een ovenbestendig schaaltje. Schep hier de appel in en verkruimel de crumble daarop.
  6. Bak dit voor 15 minuten. Laat het naderhand goed afkoelen.
  7. Serveer met een bolletje speculaasijs of een toef slagroom!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Eiwitrijke speculaasballetjes

De perfecte snack als je zin hebt in iets zoets na je work-out, maar ook je proteïne binnen wilt krijgen. Je kunt met dit recept genoeg balletjes maken, waardoor je altijd het perfecte tussendoortje in huis hebt!

Bekijk recept
afbeelding recept

Luchtige tiramisu

Deze speculaas tiramisu is een perfect toetje voor de lichte zomerdiners. Er is vast nog plek voor een toetje!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaas boterkoek

We kennen allemaal het traditionele stuk boterkoek, maar wat als we die combineren met onze heerlijke speculaas?

Bekijk recept