Blondies met Speculaas

Met deze heerlijke traktatie-waardige blondie, kun je je gasten écht even verwennen!

    Benodigdheden

  • 225 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram kristalsuiker
  • 110 gram lichte bastersuiker
  • 2 theelepels vanille-aroma
  • 2 grote eieren (op kamertemperatuur)
  • 260 gram tarwebloem
  • een snuf zout
  • 150 gram witte chocolade
  • 250 gram De Ruiter's Speculaas
  • 2 grote eetlepels De Ruiter's Speculaaspasta
  • Mixer (hand of keukenmachine)
  • Zeef

Deze traktatie-waardige Blondies met Speculaas zijn om écht van te genieten! De combinatie van witte chocolade en Speculaaskoek maakt het een perfecte verwennerij.

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed je springvorm alvast met bakpapier en zet dit opzij.
  2. 250 gram De Ruiter’s Speculaas zijn ongeveer 12 koeken. Houd er drie opzij en verkruimel de rest.
  3. Doe de boter in een kom en mix dit met een handmixer (of staande mixer) tot het zacht en luchtig is. Voeg de basterd- en kristalsuiker langzaam toe en mix dit nog 3 minuten. Voeg vanille-aroma en eieren een voor een toe en mix dit tot een romig geheel.
  4. Zeef je tarwebloem en zout in het botermengsel. Meng dit door met een spatel.
  5. Hak de witte chocolade tot kleine stukje en vouw dit in het mengsel met de spatel. Voeg hierna de stukjes Speculaaskoek toe.
  6. Verspreid de helft het deeg evenredig in je springvorm. Met theelepels kun je nu kleine beetjes Speculaaspasta verdelen. Hierna kun je de rest van het deeg over de pasta heen verspreiden.
  7. Versier de bovenkant van je blondie met stukken van de overgebleven Speculaaskoeken en bak het ongeveer 30-35 minuten in de oven. Het midden mag wat zacht blijven als het uit de oven komt.
  8. Koel het geheel nu goed af. Het liefst doe je dit een nachtje in de koelkast. Als je de blondie te vroeg probeert aan te snijden kan ‘ie te zacht zijn!
  9. Als de blondie eenmaal voldoende is afgekoeld, kun je ‘m uit de springvorm halen. Mocht je nog een lepel Speculaaspasta over hebben, dan kun je die opwarmen en nog over de blondie heen sprinkelen.
  10. Snijd een punt van je Speculaasblondie af en geniet ervan!

Ook goed om in te vriezen! Zorg er dan wel voor dat je je Blondies met Speculaas binnen 2-3 maanden opeet.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Speculaas “rotsjes”  

Are you looking for a delicious and easy snack to go with your next movie night or as a snack at work? Then these speculaas rotsjes are highly recommended!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaasbrownie

Deze brownie is verrijkt met speculaaskoekjes. Zo heb je een heerlijk gebakje op tafel voor wanneer je bijvoorbeeld bezoek verwacht!

Bekijk recept
afbeelding recept

Cheesecake-brownie met speculaas

Cheesecake ontmoet brownie! Een heerlijke taart die wordt geserveerd op een bodem van speculaaskoekjes.

Bekijk recept