Een heerlijke snack voor de middag, maar ook perfect als je bezoek krijgt, want deze koeken zijn ontzettend lekker!
Bereidingswijze
- Zet een snijplank klaar met bakpapier. Leg hier 10 lepeltjes Speculaaspasta op. Je mag ze wat platter maken. Doe hier vershoudfolie omheen en leg het in de vriezer voor minimaal een uur.
- Snijd de boter in stukjes en plaats het in de mixkom. Mix dit tot het een luchtig geheel is. Voeg hier de suikers aan toe en zorg ervoor dat het precies goed gemixt is. Je wilt niet dat de boter te warm wordt!
- Voeg nu de eieren toe en mix tot die zijn opgenomen.
- In een aparte kom kun je nu het zelfrijzend bakmeel, tarwebloem, zout, bakpoeder en kaneel mengen. Voeg dit na het mengen toe aan je botermengsel. Dit wordt een stevig koekjesdeeg.
- Voeg nu de stukjes witte chocolade toe aan je deeg. Meng door met een spatel of met je handen.
- Nu maak je de koekjes: leg bakpapier klaar op een bakplaat. Weeg ongeveer 100/110 gram deeg af. Rol het op tot een balletje en maak er met je duim een put in. Hier vouw je nu de bevroren Speculaaspasta in.
- Zorg ervoor dat het deeg goed is afgedicht. Werk snel zodat de chocolade niet begint te smelten. Leg het nu op de bakplaat.
- Herhaal dit tot je al je deeg hebt gebruikt. Je zult rond de 10 koekjes krijgen. Nu kunnen ze nog dicht op elkaar, want ze gaan nog 8 uren in de vriezer.
- Dek het geheel af met vershoudfolie en leg ze in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de koekjes met voldoende ruimte op de bakplaat (bak per 4 of 5) en bak ze voor 15-20 minuten. Als de randjes goudbruin zijn en de bovenkant ook wat kleur heeft zijn ze klaar! Laat ze nu voldoende afkoelen voor je ze van de plaat afhaalt.
- De koekjes zijn lekker zacht en met Speculaas gevuld. Tijd om ervan te genieten!