Brownie met speculaastiramisu

    Benodigdheden

  • 115 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 200 gram witte suiker
  • 45 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 60 gram bloem
  • 40 gram ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 80 gram chocoladedruppels (of gehakte chocolade)
  • 8-12 speculaasjes (afhankelijk van de grootte van je bakvorm)
  • 140 ml sterke koffie
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • Speculaaskruimels gemaakt van ongeveer 10 speculaasjes voor het bestrooien
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 20×20 cm (8×8 inch) in en bekleed met bakpapier.
  2. Mix de gesmolten boter, witte suiker en bruine suiker in een grote kom goed door elkaar.
  3. Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix voor 2-3 minuten, totdat het mengsel dik en glad is.
  4. Meng in een aparte kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar.
  5. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is. Vouw de chocoladedruppels erdoor en verdeel 3/4 van het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvorm.
  6. Doop de speculaasjes kort in de koffie en leg ze bovenop het brownie-beslag. Druppel het resterende beslag over de speculaasjes.
  7. Bak de brownies 25-30 minuten of totdat het midden niet meer wiebelt wanneer je de bakvorm voorzichtig schudt. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm.
  8. Wanneer de brownies volledig zijn afgekoeld, klop je de mascarpone, slagroom, klopfix en poedersuiker in een grote kom totdat er stijve pieken ontstaan.
  9. Verspreid het mascarpone-mengsel over de speculaasjes en zet het minimaal 2 uur in de koelkast voordat je het serveert. Een nacht is het beste.
  10. Bestrooi vlak voor het serveren de hele plaat met speculaaskruimels. Snijd, serveer en geniet!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Bananenbrood met speculaas

Heerlijke bananenbrood dat je kunt klaarmaken ter voorbereiding van de week! Eet het als ontbijt, tussendoortje of aanvulling op je lunch.

Bekijk recept
afbeelding recept

Blondies met Speculaas

Met deze heerlijke traktatie-waardige Blondie, kun je je gasten écht even verwennen!

Bekijk recept
afbeelding recept

Een koninklijk dessert

Een perfect toetje voor Koningsdag! Niet alleen fris, maar ook lekker zoet.

Bekijk recept