Chiapudding met speculaagje

Een heerlijke en vullende chiapudding met speculaaspasta voor een gezond ontbijt of als een verwenmoment tijdens de middag!

    Benodigdheden

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 200 ml melk (naar keuze, bijvoorbeeld amandelmelk of volle melk)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 à 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels speculaaspasta
  • 1 verkruimeld speculaasje
  1. Meng de chiazaadjes, melk, vanille-extract en honing of suiker (indien gewenst) in een glas of kom.
  2. Roer alles goed door en zet het mengsel in de koelkast voor minimaal 4 uur of ’s nachts zodat het chiazaad kan opstijven.
  3. Haal het mengsel uit de koelkast en roer goed door om klontjes te voorkomen. Verdeel de chiapudding over een glas of kommetje.
  4. Voeg een laagje speculaaspasta bovenop de chiapudding. Je kunt de pasta zacht maken door deze kort in de magnetron te verwarmen of gewoon in een dunne laag erover heen strijken.
  5. Serveer direct of zet nog een uur in de koelkast om het te laten opstijven.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een koninklijk dessert

Een perfect toetje voor Koningsdag! Niet alleen fris, maar ook lekker zoet.

Bekijk recept
afbeelding recept

Altijd lekker speculaasijs

Een heerlijk verkoelend toetje voor de zomeravond; speculaasijs. Ook nog eens super makkelijk te maken!

Bekijk recept
afbeelding recept

Eiwitrijke speculaasballetjes

De perfecte snack als je zin hebt in iets zoets na je work-out, maar ook je proteïne binnen wilt krijgen. Je kunt met dit recept genoeg balletjes maken, waardoor je altijd het perfecte tussendoortje in huis hebt!

Bekijk recept