Gevulde speculaaspannenkoeken

Geweldig vullende pannekoeken om van te genieten als avondeten óf als een heerlijk weekendontbijt! Voeg proteïnepoeder toe om er een eiwitrijke variant van te maken.

    Benodigdheden

  • 210 gram bloem
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 300 ml melk (naar keuze)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 2 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • 15 speculaasjes, voor het dippen in het beslag
  1. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de melk, het ei, de gesmolten boter en vanille-extract (indien je die gebruikt) in.
  2. Klop het ei even los met een garde en meng daarna de bloem van buiten naar binnen, totdat het beslag gemengd is en grotendeels glad van structuur.
  3. Verhit een anti-aanbakpan of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, vet je de pan in met wat boter of olie.
  4. Doop de speculaasjes één voor één, met een vork, in het beslag en leg ze voorzichtig in de pan. Bak de speculaaspannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten totdat de randjes goed gedefinieerd zijn en er belletjes ontstaan. Draai de pannenkoeken om en bak de andere kant nog een minuut tot die kant goudbruin is.
  5. Druk niet op de pannenkoekjes nadat je ze hebt omgedraaid, omdat dit zorgt voor dunnere en taaiere pannenkoeken. Haal de pannenkoeken uit de pan en zet ze even opzij op een bord om warm te houden.
  6. Stapel een paar pannenkoeken op een bord en serveer ze met je favoriete (opgewarmde) speculaaspasta, siroop of speculaaskruimels voor een toegevoegde crunch.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Bananenbrood met speculaas

Heerlijke bananenbrood dat je kunt klaarmaken ter voorbereiding van de week! Eet het als ontbijt, tussendoortje of aanvulling op je lunch.

Bekijk recept
afbeelding recept

Blondies met Speculaas

Met deze heerlijke traktatie-waardige Blondie, kun je je gasten écht even verwennen!

Bekijk recept
afbeelding recept

Een koninklijk dessert

Een perfect toetje voor Koningsdag! Niet alleen fris, maar ook lekker zoet.

Bekijk recept