fbpx

Speculaaswafels

Geef jouw ontbijt of brunch een feestelijk tintje met de heerlijke speculaaswafels van De Ruiter's Bakkerij. Deze luchtige wafels zijn niet alleen makkelijk om zelf te maken, maar ook nog eens ontzettend smaakvol! Voor een éxtra kruidige smaak voeg je speculaaskruiden toe aan het beslag. Serveer de wafels met verse vruchten en een scheutje stroop voor een heerlijke brunch.

    Benodigdheden

  • 300 gram bloem
  • 10 speculaaskoekjes
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 400 ml (plantaardige) melk
  • Een paar eetlepels zonnebloemolie
  • Schenkstroop (voor de liefhebbers)

Bereiding

1. Maal de koekjes fijn in een hakmolen.
2. Doe de bloem, koekkruimels, bakpoeder, zout, kristalsuiker en speculaaskruiden bij elkaar in een kom en roer met garde door elkaar.
3. Voeg de olie, melk, eieren en vanillesuiker toe en klop alles tot een mooi, glad beslag. 
4. Verhit het wafelijzer en vet deze in. (Pas op! Heet!♨️)
5. Schenk de mix met een pollepel voorzichtig op het ijzer. Vul de plaat volledig, maar maak het laagje niet te dik! Anders stroomt het ijzer over als je de wafels gaat bakken.
6. Bak de wafels in ongeveer 5 tot 7 minuten gaar.
7. Haal de wafels uit het ijzer en schenk er eventueel wat stroop, als je daar zin in hebt.
Eet smakelijk!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaasrotsjes

Ben je op zoek naar een heerlijke en makkelijke snack voor bij jouw volgende filmavondje of als tussendoortje op werk? Dan zijn deze speculaasrotsjes een echte aanrader!

Bekijk recept