Kruidige twist in ijs
Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!
Bekijk receptCheesecake ontmoet brownie! Een heerlijke taart die wordt geserveerd op een bodem van speculaaskoekjes. Dit noemen wij nog eens een mix die je móét proberen!
1. Leg de speculaaskoeken in een ingevette taartvorm. Door de ronde taartvorm krijg je de koeken niet helemaal aansluitend, maar dat is niet erg. De brownielaag die er straks bovenop (en tussen) komt, zorgt ervoor dat het één geheel wordt.
2. Smelt de repen chocolade, boter en suiker au bain marie en laat het mengsel afkoelen.
3. Klop 3 eieren schuimig en voeg het chocolademengsel hier aan toe. Mix opnieuw.
4. Voeg de bakpoeder, het vanillesuiker, de bloem en cacaopoeder toe en mix het geheel goed.
5. Stort het chocolademengsel in ingevette taartvorm.
6. Prak de roomkaas in een schone mengkom en voeg een ei, de suiker en een scheut melk toe. Mix totdat er een glad mengsel ontstaat.
7. Giet cheesecake over de brownie. Met een spatel kun je de bovenkant netjes maken.
8. Bak de brownie op 150 graden in ongeveer 40 minuten.
9. Is ie gaar? Dan even laten afkoelen.
10. Voilà! Een heerlijk tussendoortje staat voor je klaar!
Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!
Bekijk receptNiks lekkerder dan een dik plak cake bij de koffie! Deze heerlijke speculaascake, met daarin de speculaaspasta van De Ruiter's Bakkerij, kan je heel gemakkelijk zelf maken.
Bekijk recept