Altijd lekker speculaasijs

Een heerlijk verkoelend toetje voor de zomeravond; speculaasijs. Ook nog eens super makkelijk te maken!

    Benodigdheden

  • 250 ml roomijs
  • 3 eetlepels speculaas pasta
  • 2 speculaaskoekjes (verkruimeld)
  • 1-2 speculaaskoekjes ter garnering
  • Ijslepel
  1. Meng de roomijs in een blender met de speculaaspasta.
  2. Verkruimel de 2 speculaaskoekjes tot niet te kleine stukjes en meng deze door het ijs heen.
  3. Doe het mengsel in een bakje en zet het kommetje twee tot drie uur in de vriezer.
  4. Maak met een ijslepel mooie ijsbollen voor in je kommetje en garneer de bolletjes ijs met een extra speculaaskoekje.
  5. Voor een lekkere crunch verkruimel je extra speculaaskoekjes boven het speculaasijs.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept