Verrassende bonbons

A delicious bonbon recipe that is also easy to make! Perfect to put on the table with company or to enjoy by yourself with a hot cup of coffee.

  Requirements

 • 400 ml full fat coconut milk
 • 2 big tablespoons of De Ruiter’s speculaas paste
 • 200 grams melted dark chocolate
 • 40 grams melted coconut oil
 • 25 grams melted butter
 • 7 De Ruiter's speculaas cookies crumbled
 • Silicone bonbon mold
 • Parchment paper
 • Mixer

Bereidingswijze

 1. Plaats het blik kokosmelk de avond van tevoren achterin de koelkast. Door de kou zal de room scheiden van het kokoswater.
 2. Verkruimel 5 speculaaskoekjes van De Ruiter’s Bakkerij en giet hier 25 gram gesmolten boter bij. Roer dit mengsel goed door en draai er kleine balletjes van zodra de boter wat is afgekoeld. Plaats de balletjes in de vriezer.
 3. Smelt 50 gram van de pure chocolade au bain-marie.
 4. Schep voor de ganache alleen de room van de kokosmelk in een beslagkom en voeg hier 2 grote eetlepels van De Ruiter’s speculaaspasta aan toe, samen met de gesmolten chocolade en 20 gram van de gesmolten kokosolie. Meng dit met een mixer. Plaats de beslagkom hierna voor minimaal 2 uur in de koelkast.
 5. Pak de siliconen vorm, schep hier wat ganache in. Plaats een koekballetje in het midden en vul de rest van de vorm op met ganache. Maak zo veel je wilt, tot een van de twee op is of tot je vorm gevuld is. Plaats dit geheel in de vriezer voor minimaal een uur.
 6. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie, voeg hier de rest van de kokosolie aan toe.
 7. Haal nu de bevroren ganache uit de vormpjes en dip ze in de gesmolten chocolademengsel.
 8. Leg ze op een stuk bakpapier. Je kunt hier nog wat verwarmde speculaaspasta overheen druppelen of koekkruimels overheen strooien ter garnering.

See our other recipes

afbeelding recept

Cheesecake brownie with speculaas 

Cheesecake meets brownie! A delicious cake served on a base of speculaas cookies.

See recipe
afbeelding recept

A creamy dessert 

A delicious dessert without too much fuss in the kitchen. Surprise your guests with a delicious dessert full of sweet tones of speculaas and cream.

See recipe
afbeelding recept

Ijskoffie met een snufje speculaas

Voor de echte koffieliefhebbers die een keer géén zin hebben in een simpel kopje koffie. Deze heerlijke ijskoffie met speculaasijs is de perfecte oplossing voor je zoete trek!

See recipe