Verrassende bonbons

Een heerlijk bonbon-recept dat ook nog eens gemakkelijk te maken is! Perfect om op tafel te zetten bij gezelschap of om zelf van te genieten met een warm kopje koffie.

    Benodigdheden

  • 400ml vol vet kokosmelk
  • 2 grote eetlepels Ruiter's speculaaspasta
  • 200 gram gesmolten pure chocolade
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 25 gram gesmolten boter
  • 7 Ruiter's speculaaskoekjes verkruimeld
  • Siliconen bonbonvorm
  • Bakpapier
  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Plaats het blik kokosmelk de avond van tevoren achterin de koelkast. Door de kou zal de room scheiden van het kokoswater.
  2. Verkruimel 5 speculaaskoekjes van De Ruiter’s Bakkerij en giet hier 25 gram gesmolten boter bij. Roer dit mengsel goed door en draai er kleine balletjes van zodra de boter wat is afgekoeld. Plaats de balletjes in de vriezer.
  3. Smelt 50 gram van de pure chocolade au bain-marie.
  4. Schep voor de ganache alleen de room van de kokosmelk in een beslagkom en voeg hier 2 grote eetlepels van De Ruiter’s speculaaspasta aan toe, samen met de gesmolten chocolade en 20 gram van de gesmolten kokosolie. Meng dit met een mixer. Plaats de beslagkom hierna voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  5. Pak de siliconen vorm, schep hier wat ganache in. Plaats een koekballetje in het midden en vul de rest van de vorm op met ganache. Maak zo veel je wilt, tot een van de twee op is of tot je vorm gevuld is. Plaats dit geheel in de vriezer voor minimaal een uur.
  6. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie, voeg hier de rest van de kokosolie aan toe.
  7. Haal nu de bevroren ganache uit de vormpjes en dip ze in de gesmolten chocolademengsel.
  8. Leg ze op een stuk bakpapier. Je kunt hier nog wat verwarmde speculaaspasta overheen druppelen of koekkruimels overheen strooien ter garnering.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Cheesecake-brownie met speculaas

Cheesecake ontmoet brownie! Een heerlijke taart die wordt geserveerd op een bodem van speculaaskoekjes.

Bekijk recept
afbeelding recept

Ijskoffie met een snufje speculaas

Voor de echte koffieliefhebbers die een keer géén zin hebben in een simpel kopje koffie. Deze heerlijke ijskoffie met speculaasijs is de perfecte oplossing voor je zoete trek!

Bekijk recept