Cheesecake-brownie met speculaas

Cheesecake ontmoet brownie! Een heerlijke taart die wordt geserveerd op een bodem van speculaaskoekjes. Dit noemen wij nog eens een mix die je móét proberen!

    Benodigdheden

  • 2 repen pure chocolade
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram Zeeuwse bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • Snufje zout
  • 120 gram fijne kristalsuiker voor de brownie
  • 20 gram fijne kristalsuiker voor de cheesecake
  • 3 eieren voor de brownie
  • 1 ei voor de cheesecake
  • 175 gram lichte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 300 gram roomkaas
  • Speculaaskoekjes voor de bodem

Bereidingswijze

1. Leg de speculaaskoeken in een ingevette taartvorm. Door de ronde taartvorm krijg je de koeken niet helemaal aansluitend, maar dat is niet erg. De brownielaag die er straks bovenop (en tussen) komt, zorgt ervoor dat het één geheel wordt.

2. Smelt de repen chocolade, boter en suiker au bain marie en laat het mengsel afkoelen.

3. Klop 3 eieren schuimig en voeg het chocolademengsel hier aan toe. Mix opnieuw.

4. Voeg de bakpoeder, het vanillesuiker, de bloem en cacaopoeder toe en mix het geheel goed.

5. Stort het chocolademengsel in ingevette taartvorm.

6. Prak de roomkaas in een schone mengkom en voeg een ei, de suiker en een scheut melk toe. Mix totdat er een glad mengsel ontstaat.

7. Giet cheesecake over de brownie. Met een spatel kun je de bovenkant netjes maken.

8. Bak de brownie op 150 graden in ongeveer 40 minuten.

9. Is ie gaar? Dan even laten afkoelen.

10. Voilà! Een heerlijk tussendoortje staat voor je klaar!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaascake

Niks lekkerder dan een dik plak cake bij de koffie! Deze heerlijke speculaascake, met daarin de speculaaspasta van De Ruiter's Bakkerij, kan je heel gemakkelijk zelf maken.

Bekijk recept