Heerlijke herfstcake

Deze herfstcake met speculaas is echt heerlijk recept om te bakken op regenachtige dagen. De crumble bovenop geeft het nog een heerlijke bite ook!

    Benodigdheden

  • Crumble | 140 gram tarwebloem
  • Crumble | 60 gram kristalsuiker
  • Crumble | 2 verkruimelde speculaaskoeken
  • Crumble | 30 gram gesmolten boter
  • 170 gram tarwebloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 5 verkruimelde speculaaskoeken
  • 1 eetlepel maizena
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Een halve theelepel baksoda
  • een snuf zout
  • 190ml (plantaardige) melk
  • 150 gram appelmoes
  • 30 gram zonnebloemolie (of gesmolten boter)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel vanille aroma
  1. Verwarm je oven voor op 185 graden Celsius.
  2. Bekleed je vierkante 20x20cm vorm met bakpapier.
  3. Maak allereerst de crumbletopping. Dit doe je door de droge ingrediënten (suiker, meel en speculaaskruimels) te mengen, waarna je de boter smelt en die samenvoegt. Dit zou er kruimelig uit moeten zien. Leg dit opzij voor later.
  4. Hierna kun je de droge ingrediënten van de cake samenvoegen in een kom. Voeg de natte ingrediënten toe en meng dit goed door. Je zou hiervoor een handmixer kunnen gebruiken.
  5. Stort de helft van je cakebeslag in je vorm. Kruimel hier de helft van de crumble topping overheen. Herhaal nu de het cakebeslag en de crumble topping.
  6. Bak het geheel voor 35-40 minuten in de oven. Wanneer je er met een sateprikker in prikt, die er schoon uit komt, dan is je herfstcake gaar!
  7. Laat het geheel voldoende koelen voor je de cake in vierkantjes snijdt.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Cheesecake-brownie met speculaas

Cheesecake ontmoet brownie! Een heerlijke taart die wordt geserveerd op een bodem van speculaaskoekjes.

Bekijk recept
afbeelding recept

Herfstige appelcrumble

Een heerlijke fruitige crumble met het perfecte seizoensproduct: appels en speculaas!

Bekijk recept
afbeelding recept

Robuuste taartbodem

Heb jij na het kijken van een bakprogramma ook gelijk zin om een taart te maken, maar ben je nou niet bepaald een keukenprins(es)? Keep it simple!

Bekijk recept