Robuuste taartbodem
Heb jij na het kijken van een bakprogramma ook gelijk zin om een taart te maken, maar ben je nou niet bepaald een keukenprins(es)? Keep it simple!
Bekijk receptSpeculaas is van alle seizoenen, maar in het voorjaar maakt een frisse tegenhanger het extra lekker. In dit kleine speculaas-perentaartje zit de overheerlijke speculaaspasta van de Ruiter's Bakkerij, die de peertjes een unieke en rijke smaak geeft.
1. Doe de suiker, boter en het zout bij elkaar in een mengkom en mix totdat er een crème ontstaat.
2. Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaspasta, speculaaskruiden en melk toe en mix alles goed door elkaar.
3. Doe als laatste de 2 eieren en de vanille-extract bij het beslag en mix het geheel kort.
4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
5. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
6. Stort het beslag in de springvorm.
7. Schil de peren en snijd ze door de helft, zonder de pit mee te nemen. Leg ze om en om in het mengsel.
8. Sprinkel er amandelschaafsel overheen en strijk het taartje af met een losgeklopt ei.
9. Zet de springvorm in de oven en bak het taartje in 45 tot 60 minuten gaar.
10. Eet smakelijk!
Heb jij na het kijken van een bakprogramma ook gelijk zin om een taart te maken, maar ben je nou niet bepaald een keukenprins(es)? Keep it simple!
Bekijk receptEen lekkere weekendbrunch op de planning? Maak het extra fancy met luchtige speculaaswafels.
Bekijk receptNiks lekkerder dan een dik plak cake bij de koffie! Deze heerlijke speculaascake, met daarin de speculaaspasta van De Ruiter's Bakkerij, kan je heel gemakkelijk zelf maken.
Bekijk recept