Kruidige granola

Deze granola is een heerlijke toevoeging aan je ontbijt, verrijkt met de smaken van speculaas en ook nog eens heerlijk crunchy gebakken!

    Benodigdheden

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram chiazaad
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 35 gram speculaaspasta
  • 50ml gesmolten kokosolie
  • 40ml agavesiroop
  • snufje zout
  • kaneel
  • 3 Ruiter's speculaaskoeken
  1. Verwarm je oven voor op 185 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle droge ingrediënten samen in een kom. Laat de speculaaskoekjes achterwege.
  3. Meng de kokosolie, speculaaspasta en agavesiroop in een apart bakje.
  4. Voeg dit samen en meng het de natte ingrediënten goed door de droge heen.
  5. Spreid je mengsel dun uit over het bakpapier. Stop het in de oven voor 10-15 minuten en check of het niet verbrandt. Haal het uit de oven zodra het goudbruin oogt.
  6. Laat de bakplaat goed afkoelen. Na het koelen kun je de plaat opbreken in kleinere stukken granola.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept