Speculaastwisters

Een simpel recept voor een heerlijke herfstige snack! Het vraagt maar 4 ingrediënten, je maakt het in een handomdraai klaar en geniet!

    Benodigdheden

  • 1 rol bladerdeeg uit de koeling
  • 3 eetlepels speculaaspasta
  • 3 speculaaskoeken, verkruimeld
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • optioneel: kaneelsuiker
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Rol je bladerdeeg helemaal uit.
  3. Smeer de speculaaspasta uit op de helft van je bladerdeeg.
  4. Kruimel de speculaaskoeken daaroverheen.
  5. Voor de echte zoetekauw, nu kun je de kaneelsuiker toevoegen.
  6. Vouw de lege helft van je bladerdeeg over de gevulde kant.
  7. Snijd met een pizzasnijder (of mes) lange reepjes.
  8. Twist deze reepjes en rol ze dan op.
  9. Leg ze op de bakplaat, bestrijk ze met wat gesmolten boter en kruimel hier nog wat speculaaskoek overheen.
  10. Doe ze in de oven voor 20-30 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze erna goed koelen.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept