Kerstboompjes met speculaaskruimels

Heerlijke kerstboomcakejes gemaakt van onze speculaas kruidcake! Perfect als een tussendoortje of juist als dessert tijdens de feestmaand.

    Benodigdheden

  • Kruidcake van onze website.
  • 6 speculaas molenkoeken van De Ruiter’s
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 grote eetlepel speculaaspasta van de Ruiter’s
  • Gekleurde glazuur
  1. Verkruimel 6 speculaas molenkoeken van De Ruiter’s en zet deze even opzij. 
  2. Bak deze speculaascake volgens de aanwijzingen, maar doe dit in een laag, vierkant bakblik.
  3. Zodra de speculaascake is afgekoeld, snijd je kerstboompjes uit de cake. 
  4. Mix de roomkaas met gesmolten speculaaspasta van De Ruiter’s en smeer dit over de kerstboompjes. 
  5. Doop de kerstboompjes in de speculaaskruimels zodat ze helemaal bedekt zijn. 
  6. Maak het glazuur van de poedersuiker met een heel klein beetje water. Om het extra kerstig te maken kun je hier groene en rode kleurstof aan toevoegen. 
  7. Dan is het tijd om de boompjes te versieren hoe jij het wil!  

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept