Cheesecake bites

Een frisse snack die je zo in elkaar zet! Versier het met onze speculaastopping en je hebt een feestelijk toetje.

    Benodigdheden

  • 175 gram speculaas molenkoeken van De Ruiters
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas
  • 90 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gram zure room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 10 gram bloem
  • een eetlepel gesmolten Speculaaspasta van De Ruiters ter garnering
  1. Verkruimel de speculaaskoeken .
  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de verkruimelde speculaas toe. 
  3. Roer dit goed door elkaar en verdeel dit mengsel in je bakvorm. Zet dit voor 10 minuutjes in de koelkast.
  4. Mix de roomkaas en de suiker tot een glad mengsel. Voeg dan de eieren één voor één toe. Voeg dan de zure room en het vanille-extract toe en mix dit er kort doorheen. Als laatste meng je de bloem er nog doorheen. 
  5. Verdeel het mengsel over de bodem en bak de cheesecake voor 40 minuten op 150 graden. 
  6. Laat de cheesecake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast. 
  7. Als de cheesecake is opgesteven, kun je hem in 16 stukjes snijden. Smelt de speculaaspasta en trek met een lepel of spuitzak slierten over de cheesecake. 
  8. Als laatste kun je nog een speculaaskoekje verkruimelen en over de cheesecake verdelen. Eet smakelijk! 

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept