Mueslireep met Speculaas

Een heerlijk en gezond tussendoortje met een vleugje speculaas! Perfect voor de middag.

    Benodigdheden

  • 180 gram havervlokken
  • 50 gram amandelschilfers
  • 40 gram pecannoten
  • 45 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels chiazaadjes
  • 100 gram speculaaskruimels (ongeveer
  • Een theelepel kaneel
  • Een snuf zout
  • 120 ml honing
  • 1/3 cup kokosolie (afwegen bij recept)
  • 1 theelepel vanille-extract
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Mix alle droge ingrediënten in een beslagkom.
  3. Smelt de kokosolie en meng hier de honing en vanille-extract doorheen.
  4. Voeg dit samen tot de natte ingrediënten goed gemengd zijn met de droge ingrediënten.
  5. Bekleed je bakblik met bakpapier en vul ‘m met het mueslimengsel.
  6. Druk dit goed aan met de achterkant van een lepel.
  7. Bak het voor 35 minuten in de oven, tot dit goudbruin is of tot de randjes kleur krijgen.
  8. Laat het geheel goed afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Een half uur tot uur zou voldoende moeten zijn.
  9. Snijd de mueslireep in stukken en bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Donuts met speculaasglazuur

Donuts, maar dan gezonder! Deze tussendoortjes zijn gebakken in de oven in plaats van gefrituurd.

Bekijk recept
afbeelding recept

Robuuste taartbodem

Heb jij na het kijken van een bakprogramma ook gelijk zin om een taart te maken, maar ben je nou niet bepaald een keukenprins(es)? Keep it simple!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaas-perentaartje

In dit kleine speculaas-perentaartje zit de overheerlijke speculaaspasta van de Ruiter's Bakkerij, die de peertjes een unieke en rijke smaak geeft.

Bekijk recept