Sint Rocky Road

Breng de Sinterklaassfeer in huis met deze feestelijke Rocky Road vol speculaas en lekkernijen.

    Benodigdheden

  • 200 g melkchocolade
  • 50 g speculaaspasta
  • 80 g Sinterklaas schuimpjes, in stukjes gehakt
  • 100 g speculaasjes, grof verkruimeld (plus wat extra voor decoratie)
  • 80 g kleurrijke plofrijst
  • 5-8 chocomunten, in grove stukken gehakt (plus wat extra voor decoratie)

Met een paar simpele stappen maak je deze feestelijke Rocky Road helemaal zelf. Ideaal voor de gezellige pakjesavond!

Bereidingswijze

  1. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en zet deze klaar.
  2. Smelt de melkchocolade au bain-marie of in de magnetron (in korte intervallen van 20 seconden, tussendoor roeren). Roer de speculaaspasta door de gesmolten chocolade totdat het een glad geheel is.
  3. Meng in een grote kom de gesneden schuimpjes, opgebroken speculaasjes, plofrijst en chocomunten door elkaar. Giet de gesmolten chocolade met speculaaspasta over het mengsel en schep alles goed om, zodat alles bedekt is met de chocolade.
  4. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Strooi wat extra stukjes chocomunt en speculaas bovenop ter decoratie.
  5. Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast om uit te harden.
  6. Haal de Sint Rocky Road uit de bakvorm en snijd in grove blokken of repen. Serveer als zoete traktatie bij de fijnste avond van het jaar!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Kersttulband met speculaas

Breng de kerstsfeer in huis met deze feestelijke tulband vol speculaas!

Bekijk recept
afbeelding recept

Donuts met speculaasglazuur

Donuts, maar dan gezonder! Deze tussendoortjes zijn gebakken in de oven in plaats van gefrituurd.

Bekijk recept
afbeelding recept

Een speculaascake uit een mok!

Makkelijk te maken, nóg makkelijker om op te eten, want dat doe je simpelweg uit een mok!

Bekijk recept