Smakelijke marmercake

Deze marmercake met speculaas is echt heerlijk voor bij een kopje koffie of thee. Daarnaast ziet hij er ook nog eens superleuk uit!

    Benodigdheden

  • 320 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 35 gram maïzena
  • Een zakje (15 gram) bakpoeder
  • Een snuf baksoda
  • Een snuf zout
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 1-2 eetlepels appelazijn
  • Een scheutje vanillearoma
  • Een theelepel kaneel
  • 8 verkruimelde speculaaskoeken van De Ruiter's
  • 3 eetlepels speculaaspasta van De Ruiter's
  1. Zet je oven aan op 180 graden Celsius.
  2. Bekleed je bakblik alvast met bakpapier.
  3. Voeg de bloem, suiker, maïzena, bakpoeder, baksoda en zout aan een beslagkom en roer ze goed door.
  4. Doe hier nu alle natte ingrediënten (behalve de speculaaspasta) doorheen.
  5. Verdeel het beslag over twee beslagkommen. De een laat je zoals ‘ie is en bij de andere voeg je de kaneel en speculaaskruimels en -pasta toe. Meng dit goed door.
  6. Schep lepel voor lepel het beslag in je bakblik. Pak hiervoor om en om het verschillend gemaakte beslag. Hierdoor ontstaan er hele dunne laagjes van verschillende kleuren.
  7. Bak de cake voor ongeveer 45-50 minuten in de oven, tot een satéprikker er schoon uit komt.
  8. Laat nu de cake minstens een half uur goed afkoelen voor je ‘m aansnijdt en serveert.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept