- 200 g roomboter op kamertemperatuur
- 100 g speculaasboter
- 85 g witte basterdsuiker
- 80 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snuf zout
- 1 losgeklopt ei
- 320 g bloem
Benodigdheden
1. Mix de boter met de suiker en het zout en voeg, als dat vermengt is, de speculaaspasta toe.
2. Voeg de bloem toe en kneed het mengsel tot een samenhangend geheel.
3. Bedek de mengkom met een theedoek en laat het deeg een uur in de koelkast rusten.
4. Druk het deeg in de ingevette boterkoekvorm. Heb je die niet? Een dichte quichevorm werkt ook prima.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
6. Bestrijk de bovenkant van de boterkoek met een losgeklopt ei.
7. Je kunt ‘m zo in de oven stoppen, maar het is natuurlijk leuker om er nog een mooi patroontje in te maken. Je kunt dit doen met een vork.
8. Bak de boterkoek ongeveer 20 minuten in de oven.
9. Is ie gaar? Dan nog even laten afkoelen.
10. Uitdelen maar!