Speculaas Panna Cotta

Een heerlijk toetje om oudjaar mee af te sluiten en het nieuwe jaar mee te starten!

    Benodigdheden

  • 500 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 40 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels amaretto
  • 6 speculaas molenkoeken van De Ruiters
  1. Verhit de melk, slagroom, kaneel en de suiker op het vuur. Als het bijna kookt haal je de pan van het vuur. 
  2. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water totdat ze zacht zijn. 
  3. Knijp de blaadjes uit en voeg ze bij het mengsel. Roer dit door totdat de gelatine opgelost is. 
  4. Nu kun je ook de amaretto toevoegen. 
  5. Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes en laat ze minimaal 4 uur tot een hele nacht opstijven in de koelkast. 
  6. Als de panna cotta is opgesteven, kun je de koekjes verkruimelen. 
  7. Verdeel de koekkruimels over de panna cotta en garneer ze met een Speculoos poppetje voor je ze opdient!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept