Speculaasbrownie

Deze brownie is verrijkt met speculaaskoekjes. Zo heb je een heerlijk gebakje op tafel voor wanneer je bijvoorbeeld bezoek verwacht!

    Benodigdheden

  • 250 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 50 gram cacao
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 zakje bakpoeder (16gr)
  • 300ml water
  • 200ml zonnebloemolie
  • een scheutje vanille-aroma
  • 8 Ruiter's speculaaskoekjes
  • 1 grote eetlepel speculaaspasta
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg je bakblik met bakpapier
  2. Zeef de bloem, cacao, maïzena en bakpoeder in een beslagkom. Voeg hierna de suiker toe.
  3. Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg die samen met de water, zonnebloemolie en vanille-aroma toe aan de droge ingrediënten. Meng dit goed door.
  4. Breek de Ruiter’s koekjes (of hak ze fijn met een mes) en voeg ze toe aan je beslag. Laat de grotere stukken uit het beslag.
  5. Gebruik het hete water van de gesmolten chocolade nu om de Ruiter’s speculaaspasta te smelten.
  6. Stort je beslag in het met bakpapier beklede bakblik en decoreer de bovenkant met de warmgemaakte speculaaspasta en de overgebleven stukken van je Ruiter’s speculaaskoeken.
  7. Bak de brownie 35 minuten op 180 graden tot een satéprikker er bij het prikken schoon uitkomt.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Kruidige twist in ijs

Ben je een echte ijsliefhebber en op zoek naar een verrassende twist voor jouw dessert? Voeg dan speculaas toe aan jouw ijs!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept