Speculaascake

Niks lekkerder dan een dik plak cake bij de koffie! Deze heerlijke speculaascake, met daarin de speculaaspasta van De Ruiter's Bakkerij, kan je heel gemakkelijk zelf maken.

    Benodigdheden

  • 200 gram roomboter
  • 175 gram basterdsuiker
  • Snuf zout
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels speculaaspasta
  • 2 eetlepel speculaaskruiden
  • Amandelschaafsel
  • Citroenrasp (van de helft van een gewassen citroen)
  • Een halve theelepel vanille-extract
  • Cakevorm (25 cm)
  • Mengkom
  • Mixer

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de roomboter, zout en basterdsuiker bij elkaar in een kom en mix totdat er een crème ontstaat.
3. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden toe.
4. Klop de eieren één voor één door het beslag.
5. Rasp de citroen en voeg de vanille-extract en speculaaspasta toe.
6. Mix het beslag nog een keer kort en stort het in de cakevorm.
7. Strooi amandelschaafsel over de cake en zet de vorm in de oven.
8. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.
9. Bon appétit!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Robuuste taartbodem

Heb jij na het kijken van een bakprogramma ook gelijk zin om een taart te maken, maar ben je nou niet bepaald een keukenprins(es)? Keep it simple!

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaaswafels

Een lekkere weekendbrunch op de planning? Maak het extra fancy met luchtige speculaaswafels.

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaassmoothie

Heb je haast 's ochtends en weinig tijd om rustig te ontbijten? Dan is een smoothie een ideale oplossing.

Bekijk recept