Wafels als dessert

Wafels kunnen natuurlijk als een heerlijk zondag ontbijtje, maar met deze kruidige ijstwist wordt het een heerlijk dessert! Met dit recept maak je circa 6-8 wafels.

    Benodigdheden

  • 240 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een snuf zout
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 375 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 60 ml olijfolie of kokosolie
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 speculaaskoekjes fijngehakt
  • 1 eetlepel verwarmde speculaas pasta
  • 1 bol ijs
  • slagroom
  • Wafelijzer
  1. Zet je wafelijzer vast aan.
  2. Mix in een kopje de azijn en plantaardige melk samen. Laat dit 5 minuten rusten.
  3. Voeg alle droge ingrediënten toe in een beslagkom. Roer dit goed door.
  4. Meng het plantaardige melk mengsel door de droge ingrediënten en voeg de vanille-aroma toe.
  5. Afhankelijk van je wafelijzer gebruik je 2-4 volle eetlepels beslag om je ijzer te vullen voor één wafel.
  6. Bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Wacht tot er geen stoom meer uit je wafelijzer komt, dan zijn de wafels gaar.
  7. Leg de gebakken wafels op een rek om ze af te laten koelen.
  8. Serveer de wafels met een bol ijs (wij raden dit heerlijke speculaasijs aan) en een toef slagroom. Garneer met wat gesmolten speculaaspasta.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Altijd lekker speculaasijs

Een heerlijk verkoelend toetje voor de zomeravond; speculaasijs. Ook nog eens super makkelijk te maken!

Bekijk recept
afbeelding recept

Cupcakes met speculaasvulling

Verras je bezoek met deze heerlijke cupcakes vol smaak. De binnenkant is ook nog eens gevuld met speculaaspasta!

Bekijk recept
afbeelding recept

Bevroren yoghurtsnack

Een lekker tussendoortje, maar deze bevroren yoghurtsnack kan ook perfect als dessert!

Bekijk recept