Een speculaascake uit een mok!

Makkelijk te maken, nóg makkelijker om op te eten, want dat doe je simpelweg uit een mok!

    Benodigdheden

  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaspasta
  • 60ml (plantaardige) melk
  • Een heel speculaasje, verkruimeld
  • Een snuf zout
  • Een snuf kaneel

Makkelijk te maken, nóg makkelijker om op te eten, want dat doe je simpelweg uit een mok!

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten in je mok en roer dit door met een vork of mini garde.
  2. Voeg hier de natte ingrediënten aan toe.
  3. Nadat het beslag goed doorgeroerd is voeg je als laatste de speculaaskruimels toe. Roer ze door je beslag heen en het kan gebakken worden!
  4. ‘Bak’ je mokcake op 600 watt voor 2 minuten in de magnetron. Mocht hij nog niet gaar zijn, dan kun je ‘m in etappes van 30 seconden nagaren.
  5. Smelt er nog een theelepel speculaaspasta op zodra de cake uit de magnetron komt en leg er een heerlijk speculoospoppetje op.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Bananenbrood met speculaas

Heerlijke bananenbrood dat je kunt klaarmaken ter voorbereiding van de week! Eet het als ontbijt, tussendoortje of aanvulling op je lunch.

Bekijk recept
afbeelding recept

Verras je valentijn met chocolade aardbeien!

Verras je valentijn met heerlijke chocolade aardbeien! Die Speculaaskruimels maken het hélemaal af.

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaasbrownie

Deze brownie is verrijkt met speculaaskoekjes. Zo heb je een heerlijk gebakje op tafel voor wanneer je bijvoorbeeld bezoek verwacht!

Bekijk recept