Bananenbrood met speculaas

Heerlijke bananenbrood dat je kunt klaarmaken ter voorbereiding van de week! Eet het als ontbijt, tussendoortje of aanvulling op je lunch. Ook is het een perfect toetje!

    Benodigdheden

  • 300 gram volkorenmeel
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 50 gram havermout
  • 50 gram pecannoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 rijpe bananen (middenmaat)
  • 100 gram Speculaaskoek
  • 90 milliliter olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 120 milliliter water
  • Blender of staafmixer
  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.
  2. Blend of stamp de Speculaaskoeken fijn tot ze kruimels zijn.
  3. Combineer alle droge bestanddelen In een ruime kom.
  4. Leg 1 banaan apart. Gebruik een staafmixer (of blender) om de resterende ingrediënten tot een egaal mengsel te pureren.
  5. Meng dit zorgvuldig door de droge bestanddelen en giet het beslag vervolgens in een cakevorm.
  6. Snijd je overgebleven banaan in de lengte in 3 plakken. Garneer hiermee de bovenkant van je bananenbrood. Sprenkel hier nog wat overgebleven Speculaaskruimels overheen.
  7. Laat het brood gedurende 40 minuten bakken tot het een goudbruine kleur krijgt.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Cheesecake bites

Een frisse snack die je zo in elkaar zet! Versier het met onze speculaastopping en je hebt een feestelijk toetje.

Bekijk recept
afbeelding recept

Heerlijke herfstcake

Deze herfstcake met speculaas is echt heerlijk recept om te bakken op regenachtige dagen. De crumble bovenop geeft het nog een heerlijke bite ook!

Bekijk recept
afbeelding recept

Mueslireep met Speculaas

Een heerlijk en gezond tussendoortje met een vleugje speculaas! Perfect voor de middag.

Bekijk recept