Donuts met speculaasglazuur

Donuts, maar dan gezonder! Deze tussendoortjes zijn gebakken in de oven in plaats van gefrituurd. Heerlijk met een kaneelsuiker laagje of een speculaasglazuur.

    Benodigdheden

  • 125 gram tarwebloem
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • een snuf zout
  • 120ml plantaardige melk
  • 1 grote eetlepel appelmoes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 80 gram suiker
  • 1 grote theelepel kaneel
  • 55 gram plantaardige boter (gesmolten)
  • 3 grote eetlepels speculaaspasta
  • 3 speculaaskoeken
  • Donutvorm die in de oven kan
  1. Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Doe alle droge ingrediënten (behalve de 80 gram suiker, grote theelepel kaneel en speculaaskoeken) in een beslagkom en meng ze door met een garde.
  3. Voeg de natte ingrediënten (behalve de speculaaspasta en 55 gram gesmolten boter) toe aan de droge ingrediënten. Roer het door tot het een glad mengsel is.
  4. Vul de donutvorm tot driekwart met het beslag. Bak ze voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de donuts goed koelen voor je ze versiert met de toppings.
  6. Meng de overgebleven suiker en kaneel samen in een lage kom. Verkruimel de Ruiter speculaaskoeken in een andere kom. Verwarm de Ruiter speculaaspasta eveneens in een lage kom. Doe hetzelfde met de gesmolten boter.
  7. Dip de donuts eerst in de gesmolten boter en daarna in de kaneelsuiker. Hierdoor blijft de kaneelsuiker goed zitten.
  8. Dip de donut in de speculaaspaste en daarna in de verkruimelde koekjes.

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Cupcakes met speculaasvulling

Verras je bezoek met deze heerlijke cupcakes vol smaak. De binnenkant is ook nog eens gevuld met speculaaspasta!

Bekijk recept
afbeelding recept

Cheesecake-brownie met speculaas

Cheesecake ontmoet brownie! Een heerlijke taart die wordt geserveerd op een bodem van speculaaskoekjes.

Bekijk recept
afbeelding recept

Speculaasbrownie

Deze brownie is verrijkt met speculaaskoekjes. Zo heb je een heerlijk gebakje op tafel voor wanneer je bijvoorbeeld bezoek verwacht!

Bekijk recept