Een koninklijk dessert

Een perfect toetje voor Koningsdag! Niet alleen fris, maar ook lekker zoet. De perziken maken dit een echte verwennerij.

    Benodigdheden

  • 250 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 Speculaas molenkoeken
  • 150 gram perziken uit blik
  • staafmixer/blender
  • handmixer

Bereidingswijze:

  1. Laat de perziken uitlekken en pureer ze vervolgens tot puree met de staafmixer of blender. Zet even aan de kant, je gebruikt ze even later.
  2. Doe de mascarpone, de slagroom, de vanillesuiker en de gewone suiker in een beslagkom. Mix met de handmixer door elkaar tot een mooie dikke crème.
  3. Zet alvast glaasjes klaar. Verkruimel de Speculaasjes en smelt de boter. Voeg dit samen in een beslagkom. Verdeel dit mengsel over je glaasjes en druk het aan met de achterkant van een lepel.
  4. Schep vervolgens het romige mengsel in de glaasjes. Vul de glaasjes tot 3/4, nu kun je het romige mengsel glad strijken en de perzikpuree bovenop scheppen.
  5. Je kunt de desserts direct serveren, maar als ze minstens een uurtje in de koelkast hebben gestaan zijn ze nog lekkerder. Steek er vlak voor het serveren nog een Speculoospoppetje in!

Bekijk ook deze recepten

afbeelding recept

Cheesecake bites

Een frisse snack die je zo in elkaar zet! Versier het met onze speculaastopping en je hebt een feestelijk toetje.

Bekijk recept
afbeelding recept

Een romig dessert

Een heerlijk dessert zonder al te veel gedoe in de keuken. Verras je gasten met een heerlijk nagerecht vol zoete tinten van speculaas en room.

Bekijk recept
afbeelding recept

Luchtige tiramisu

Deze speculaas tiramisu is een perfect toetje voor de lichte zomerdiners. Er is vast nog plek voor een toetje!

Bekijk recept